Отиди в съдържанието

Блог

Прочети интересни статии в блога на easybook.bg

Как да се подготвим за лазерна епилация?

- от easybook

Премахването на нежелани косми по тялото и поддръжката на гладка кожа е постоянен и често болезнен процес. Бръсненето е досаден ежедневен процес, а кола маската не е за всеки тип  кожа – и двете отнемат време, пари и грижи.  Често резултатите са далеч от желаната гладка и нежна кожа. За разлика от тях, лазерната епилация е опция, която води до дълготрайни резултати и предотвратява процеса на растеж на нови косми само след няколко сесии. Лазерната епилацията е  траен, безопасен и ефективен начин за премахване на нежеланото окосмяване. 


Снимка в блог пост

Ето няколко съвета от нас преди да запазите първата си процедура:

1. Забравете за солариума и изкуствения тен.

За да може епилацията да е ефективна и да се предпазите от изгаряне или обезцветяване на кожата, вашата кожа трябва да бъде с естествения си цвят – така че забравете за солариуми и нанасяне на бронзанти, поне 4 седмици преди и след първата Ви сесия. За ваше удобство, ние препоръчваме да започнете сесиите през зимата, защото и естествения загар след лятната почивка може да попречи на лазера да премахне космите без да навреди на цвета на кожата.


2. Намалете продуктите за грижа за кожата.

За деня на процедурата е важно кожата Ви да е чиста – препоръчително е да не използвате ежедневните си кремове и серуми поне 48 часа след процедурата също, за да се предпазите от нежелана реакция на кожата.

 

3. Не изхвърляйте самобръсначката.

Важно е да знаете, че записването на час за епилация не значи, че никога повече няма да имате нужда от бръсненето. Всъщност, най-важната част от подготовката за процедурата е бръсненето. Всеки косъм над кожата пречи на лазера да премахне неговия корен и води до забавяне на процеса. Запазете си час за консултация и проучете как да се подготвите най-добре и да имате видим резултат възможно най-бързо.

 

4. Консултирайте се с лекар.

Ако приемате лекарства е важно да се консултирате с Вашия лекар, за да сте сигурни, че лазерът няма да повлияе на лечението или да предизвика нежелани реакции.


Когато инвестирате в лазерната епилация и се доверите на специалист, тя не само ще Ви спести време и пари в бъдещето, но и ще разкрие гладка и подновена кожа.

 

Запазете час за консултация или Вашата първа сесия чрез easybook.bg