https://easybook-data.s3.eu-central-1.amazonaws.com/image_fb9be3ec4e.jpg
Холистична и алтернативна медицина

Медицински център Качествен живот

гр. София, Иван Вазов, бул. Витоша 164, Магазин 6
0.0 (0 отзива)
Медицински център Качествен живот е гостоприемен дом за холистично здраве, в който се изповядва максимата, че всеки човек има право да бъде здрав. Прочетете повече за нас ТУК [https://easybook-data.s3... Прочети още

Услуги

Диагностика

Биорезонансна диагностика

Биорезонансна диагностика Бърз, точен, неинвазивен метод за спектрален анализ, подходящ при следене на действието на медицински и други здравни продукти и практики и при проверка на здравословното състояние. Високотехнологичният анализатор е теоретично основан върху квантовата медицина и използва научните постижения в електронната техника за отчитане и анализ на специфични електромагнитни сигнали.Тези сигнали представляват специфично състояние на човека и на базата на анализа се отчита здравният статус на организма и проблемните зони в техния най-ранен стадий. Това е един от най-съвременните апарати за биорезонансна диагностика, който предоставя нови възможности в сферата на материалните анализи и показва, че отчетените резултати при приложението му надвишават възможностите на традиционните изследвания.
65.00 лв.
Резервирай

Лечебни терапии

Боуен терапия

Боуен терапия Боуен е холистична терапия, която настройва тялото да се самовъзстановява! Терапията Боуен се състои от нежни движения с палци и пръсти върху мускули и съединително-тъканни структури, директно върху кожа или върху леки дрехи. Тези движения изпращат съобщения до нервната система, възвръщайки клетъчната памет до едно предпочитано, балансирано и отпуснато ниво. По време на процедурата има чести, но важни паузи, които позволяват на тялото да реагира и активира оздравителния процес. Резултатите могат да бъдат забележителни, дори само от една процедура, тъй като тялото продължава да се самовъзстановява през следващите няколко дни.
60.00 лв.
Резервирай

Енергиен баланс чрез австралийски цветни есенции

Енергиен баланс чрез австралийски цветни есенции Австралийските цветни есенции спомагат дори за неутрализирането на радиацията и облъчването от мобилни телефони, Wi-Fi и други, сексуалността и проблемите, произтичащи от нея, както и редица други аспекти на нашето съвременно ежедневие. Ползи: Тревожността, натрапчивите мисли и страховете биват заменени със спокойствие, яснота на ума и чувствата, желание за действие и радост. Липсата на енергия бива заменена с нов тласък за мотивация, действие и вдъхновение. Баланс между мъжката и женската енергия. Подобрява се комуникацията, презентационните умения, ученето, интегрирането и използването на новопридобити знания.
70.00 лв.
Резервирай

Енергиен баланс чрез кинезиология

Енергиен баланс чрез кинезиология Кинезиологията използва мускулен тест на различни мускулни групи и помага по-доброто осъзнаване на енергийните блокажи, освобождаване на блокираните емоции, тяхното балансиране и оптимизиране на енергията, тонуса и усещането за вътрешен ресурс, който да ни помогне за постигането на целите, мечтите и желанията ни с лекота и осъзнатост.
100.00 лв.
Резервирай

Педиатър

Детска профилактика

Детска профилактика С помощта на опитен специалист-педиатър, в Медицински Център Качествен Живот се извършва детска постнатална профилактика, която включва проследяване на растежа и развитието на деца от раждането им до 3-годишна възраст – измерване на ръста, теглото, обиколката на главата. Извършва се прецизен неврологичен преглед, който включва изследване на черепно-мозъчни нерви, миотатични рефлекси, пасивни и активни движения, говорно развитие и други с оглед отхвърляне или откриване на заболявания в ранен етап и своевременно предприемане на мерки за лечение (напр. рахит, хипотрофия, анемия, диария, неврологични заболявания и др.). Освен профилактика на кърмачета и деца в ранна детска възраст, в центъра се извършва и антенална профилактика, която започва от първите дни на бременността. Профилактиката включва гарантирането на пълноценен и здравословен живот на бременната с цел раждане на здраво бебе, както и подготовка и информираност за различните етапи на бременността, самото раждане и първите грижи за новороденото. Прочетете ТУК [https://old.easybook.bg/pdf/services/11550_service.pdf] какво да вземете с Вас при визитата си.
65.00 лв.
Резервирай

Консултация с педиатър

Консултация с педиатър Услугата се извършва от педиатри с дългогодишен опит в работата с деца с различни здравословни проблеми. Гарантираме максимално внимание, грижа и отговорност към пациентите и техните родители, като се стараем да бъдем възможно най-щадящи по отношение на нежеланите странични ефекти на прилаганите терапевтични методи, като същевременно се стремим към максимален ефект. При необходимост, препоръчваме лабораторни изследвания за прецизна диагностика и последващо извънболнично лечение. Стремим се да прилагаме природни формули на лечение и хранителни добавки с органичен произход, които при необходимост съчетаваме с подходящи медикаменти. Извършваме контролни прегледи с цел проследяване състоянието на детето и резултата от приложеното лечение. Обръщаме особено внимание на профилактичната педиатрия и на превенцията на социално-значимите заболявания. Извършваме ранно откриване и своевременно лечение на неврологични заболявания в ранната възраст, своевременни мерки при нарушения в растежа и развитието на детето, профилактика на рахита, укрепване на имунитета, диагностично уточняване при проблеми с говора, съвети за рационално, здравословно хранене, съвети за отглеждане на здраво бебе, нощно напикаване. Прочетете ТУК [https://old.easybook.bg/pdf/services/11552_service.pdf] какво да вземете с Вас при визитата си.
65.00 лв.
Резервирай

Кардиолог

Консултация с детски кардиолог

Консултация с детски кардиолог Услугата се извършва от лекар-кардиолог и педиатър с дългогодишен опит в областта. Прегледът включва анамнеза (история на заболяването) и обстоен физикален преглед. При необходимост се извършва и изследване с ЕКГ. Вземат се под обстойно внимание всички направени изследвания до момента във връзка със заболяването. Назначава се адекватно лечение и програма за първична и вторична профилактика. Прегледът се извършва в спокойна и уютна обстановка, като графикът на лекаря изключва неприятното чакане пред класическите лекарски кабинети. Медицински Център Качествен Живот държи на персонализирания, индивидуален подход към всеки пациент и се стреми да предлага обстоен преглед, внимание и грижа в модерна и същевременно релаксираща среда. Кардиологичната консултация на деца включва максимално щадящо лечение с прилагане на ефективни и безвредни формули тогава, когато това е възможно. Прочетете ТУК [https://old.easybook.bg/pdf/services/11553_service.pdf] какво да вземете с Вас при визитата си.
65.00 лв.
Резервирай

Ендокринолог

Консултация щитовидна жлеза

Консултация щитовидна жлеза Консултацията се извършва от лекари с дългогодишен опит в диагностиката и лечението на всички заболявания по щитовидната жлеза, сърдечно-съдови болести, неврози и депресии, бронхиална астма. Болестта на Хашимото е автоимунно заболяване, подостър възпалителен хроничен процес, който води до унищожаване на щитовидната тъкан. Хормоните, които произвежда щитовидната жлеза, са изключително необходими на всички тъкани в човешкия организъм, поради което нарушената функция на този важен орган се отразява на всички органи и системи в човешкото тяло. Заболяването се открива трудно. Резултатът от това увреждане е твърде тревожен: влошава се качеството на живот с появата на различни симптоми, сериозно са застрашени различни органи и системи. Причините могат да бъдат най-различни. В повечето случаи това е стресът. Опасни за щитовидната жлеза са химичните, токсичните и лъчевите въздействия от високочестотни апаратури. Прочетете ТУК [https://old.easybook.bg/pdf/services/11554_service.pdf] повече за лечението. Прочетете ТУК [https://old.easybook.bg/pdf/services/11553_service.pdf] какво да вземете с Вас при визитата си.
65.00 лв.
Резервирай

Кинезитерапия

Кинезитерапия

Кинезитерапия Кинезитерапията е основно средство в лечението на постуралните нарушения при децата. Прилагат се симетрични упражнения: изметрични упражнения за сила на мускулите, упражнения срещу еластично съпротивление за издръжливост на мускулите, стречинг за релаксиране. Целта е да се подобри функцията на стабилизаторите на гръбначния стълб и да се преодолее мускулният дисбаланс. При сколиоза над 10 градуса все повече се прилагат съвременни методики като SEAS. Общото между тях е, че се основават на автокорекцията и упражненията. Нашият кинезитерапевт прилага SEAS- подход, който се основава на обучението в автокорекция, като се избират индивидуални упражнения, които да подобрят функцията на мускулите-стабилизатори на гръбначния стълб, защото те трябва да се противопоставят на разместените структури. При този подход няма подготвени и дефинирани като най-подходящи за различните криви упражнения. Упражненията трябва да бъдат създавани. В подхода SEAS упражнението не е в основата на лечението. Терапевтът, използващ SEAS има за задача да идентифицира най-важното несъответствие на кривата и да предложи най-подходящото движение за намаляване на това несъответствие.
40.00 лв.
Резервирай

Кинезитерапия 5 посещения

Кинезитерапия 5 посещения След закупуване на картата се свържете директно с Медицински център Качествен живот, като цитирате Кода за потвърждение, изписан в разписката за успешно плащане, която ще получите от еasybook.bg на посочения от Вас имейл адрес. За тази цена получавате пакет от 5 посещения на кинезитерапия. Дни на провежедане: четвъртък от 14:00 до 19:00 часа. Валидност: 2 месеца след закупуване. Резултати от кинезитерапията: - Подобряване на обема на движение в ставите; - Подобряване на мускулната сила и мускулната издръжливост; - Подобряване на правилната поза и правилната походка; - Максимално възможно функционално възстановяване. Ползи от кинезитерапията: - Релаксиране и разтягане на мускулите с повишен тонус; - Подобряване на мускулната сила и мускулната издръжливост - намалява риска от остеопороза; - Поддържане на добър мускулен баланс; - Профилактика на главоболие, болки и изтръпване в крайниците; - Поддържане на мобилността в ставите; - Стимулиране на метаблизма.
120.00 лв.
Купи

Кинезитерапия при болки в гърба и кръста

Кинезитерапия при болки в гърба и кръста Болките в гърба са едни от най-честите оплаквания на съвременния човек поради заседналия и обездвижен начин на живот. Кинезитерапията е един от най-добрите методи за лечение и профилактика на болки в гърба и кръста. Курсът на лечение включва и други средства по препоръка на терапевта, както и домашна рехабилитация, която се предоставя на пациента. Кинезитерапевтичната програма се изгражда на базата на диагнозата и функционалното състояние на пациента, като терапевтът предварително прави необходимите функционални изследвания.
50.00 лв.
Резервирай

Масажи

Гимнастика и масаж за бебе

Гимнастика и масаж за бебе Масажът и гимнастиката на бебето са изключителни важни за стимулиране на неговото нормално нервно-моторно развитие. Гимнастиката по време на бременност е много важна за поддържане на метаболизма и подготовка за раждането. Ползи за бебето: - балансиране на мускулния тонус; - подобряване на кръвообращението чрез масажа; - стимулиране на нервно-моторното развитие на бебето чрез гимнастиката. Ползи за майката: - профилактика на гестационен диабет; - намаляване на болките в гърба, на болките и отоците в стъпалата; - стимулиране на метаболизма; - поддържане на издръжливостта и гъвкавостта на мускулите; - подготовка за раждането; - по-лесно и по-бързо възстановяване след раждането.
25.00 лв.
Резервирай

Здравни масажи

Лечебен масаж на гръб

Лечебен масаж на гръб Лечебният масаж е последователно дозирано механично дразнене, прилагано директно върху кожата с биофизичен и физиологичен ефект. Приложението му има за цел стимулиране механизма на защитните и резервните сили на организма и елиминиране на умората.  Лечебният масаж на гръб се прилага при неврит, плексит, радикулит, тензионно главоболие, дискова херния, болка и скованост във врата или кръста. Ползи: подобрява кръвообръщението и лимфообръщението, стимулира обмяната на веществата и елиминира отпадните продукти, регулира съдовия тонус, подобрява трофика на мускулите и повишава работоспособността им, подобрява психоемоционалното състояние.
35.00 лв.
Резервирай

Вътрешни болести

Консултация ракови заболявания и превенция

Консултация ракови заболявания и превенция Все повече хора боледуват от ракови заболявания. За това допринасят нездравословното хранене, обездвижеността, високият стрес, влошеното състояние на околната среда и натрупването на отрови в организма. Тези отрицателни фактори потискат имунната система и това дава възможност за неконтролиран растеж на ракови клетки. Лечението на раковите заболяване е преди всичко оперативно. Прилага се също химиотерапия и лъчелечение. За съжаление тези методи не винаги дават добър резултат. Ето защо от голяма важност е превенцията (предпазването) от раковите заболявания. Превенцията бива първична и вторична. Първичната е за всички хора, подложени на въздействие на описаните по-горе неблагоприятни фактори, както и за тези, които имат в рода си ракови заболявания. Вторичната превенция се провежда след оперативно или друг вид лечение. Целта е да не се допускат рецидиви и да се постигне пълно излекуване. Първичен медицински преглед при д-р Маслев включва: - Анализ на медицинската документация на пациента; - Подробно медицинско обследване; - Препоръки за провеждане на допълнителни изследвания с диагностична или превантивна цел; - Препоръки за прилагане на биологично-активни вещества за подобряване работата на имунната система; - Други препоръки и съветиq свързани със здравословния проблем.
60.00 лв.
Резервирай

Фитнес

Консултация Диетология и лечебно хранене

Консултация Диетология и лечебно хранене В Медицински център Качествен живот се изготвят диетологични програми за хора със сериозни заболявания. Те се изготвят след попълване на специален въпросник. При нужда се провеждат и други диагностики. Във всяка програма храните са разделени на две основни групи - забранени и разрешени за употреба. Отделно са показани храните, които трябва умерено да се приемат, и тези, които имат някакво лечебно действие. Представена е най-подходящата за заболяванията кулинария. Всеки пациент получава препоръка за приемане на органични хранителни добавки и лечебни природни продукти. Те са необходими, за да се запълва дефицитът на хранителни вещества, съпътстващ заболяванията (лечебно хранене), и да се подпомогне лечебният процес с природни средства. Част от програмите са и указанията за повишаване на двигателната активност, намаляване на стреса, детоксикация и т.н. Целите, които си поставяме с тези програми, са: За по-леките и средно тежки форми на заболяванията - излекуване само с природни средства, без прилагане на медикаменти. За по-тежките заболявания - подпомагане на медикаментозното или друг вид лечение с природни средства, намаляване на дозите на лекарствата, подобряване на състоянието и предотвратяване на рецидиви на болестта.
60.00 лв.
Резервирай

Изготвяне на хранителен режим и лечебно хранене

Изготвяне на хранителен режим Диетология и лечебно хранене В Медицински център Качествен живот се изготвят диетологични програми за хора със сериозни заболявания. Те се изготвят след попълване на специален въпросник. При нужда се провеждат и други диагностики. Във всяка програма храните са разделени на две основни групи - забранени и разрешени за употреба. Отделно са показани храните, които трябва умерено да се приемат, и тези, които имат някакво лечебно действие. Представена е най-подходящата за заболяванията кулинария. Всеки пациент получава препоръка за приемане на органични хранителни добавки и лечебни природни продукти. Те са необходими, за да се запълва дефицитът на хранителни вещества, съпътстващ заболяванията (лечебно хранене), и да се подпомогне лечебният процес с природни средства. Част от програмите са и указанията за повишаване на двигателната активност, намаляване на стреса, детоксикация и т.н. Целите, които си поставяме с тези програми, са: За по-леките и средно тежки форми на заболяванията - излекуване само с природни средства, без прилагане на медикаменти. За по-тежките заболявания - подпомагане на медикаментозното или друг вид лечение с природни средства, намаляване на дозите на лекарствата, подобряване на състоянието и предотвратяване на рецидиви на болестта.
120.00 лв.
Резервирай

Диетолог

Курс по нутрициология

Курс по нутрициология След закупуване на картата се свържете директно с Медицински център Качествен живот, като цитирате Кода за потвърждение, изписан в разписката за успешно плащане, която ще получите от еasybook.bg на посочения от Вас имейл адрес. Повече информация за курса прочетете ТУК [https://easybook-data.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Kurs_po_nutricziologiya_d477d5b628.pdf]
1599.00 лв.
Купи

Служители

Деница Андонова
Деница Андонова
Психолог и K-power инструктор
Д-р Екатерина Бърлиева
Д-р Екатерина Бърлиева
Кардиолог и педиатър
Камелия Герова
Камелия Герова
Боуен терапевт
Любка Асенова
Любка Асенова
Психолог-терапевт
Вили Хубенова
Вили Хубенова
Нутрициолог
Ива Кайтазова
Ива Кайтазова
Терапевт
Д-р Антон Николов
Д-р Антон Николов
Ендокринолог
Симона Богданова
Симона Богданова
Кинезитерапевт
Румяна Григорова
Румяна Григорова
Рейки терапевт
Валентин Мирчев
Валентин Мирчев
Юмейхо терапевт
д-р Иван Маслев
д-р Иван Маслев
Специалист вътрешни болести
д-р Владимир Шишков
д-р Владимир Шишков
Диетолог

Продукти